Aracınızla yüzleşmenin

VAKTİ GELDİ

Ekspertiz Yaptırmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı.

İLETİŞİM

GARANTİLİ ARABAM TRABZON
OTO EKSPERTİZ

/ /
Aracınızın orijinal kilometresi ile yüzleşmenin vakti geldi.
HAKKIMIZDA

1996 Yılından günümüze kadar otomotiv sektöründe söz sahibi olan işletmemiz 2010 yılında ismini GARANTİLİ ARABAM olarak markalaştırmış ve kurumsal bir yapıya kavuşmuştur. Günümüzde otomotiv sektöründe TÜRKİYE genelinde en yaygın lider marka olmayı başarmış ve ülke genelinde 200 Oto Ekspertiz Bayisi sayısına ulaşarak, sektörün lokomotifi konumuna gelmiştir.

HİZMETLERİMİZ

Yeni ve uygun fiyatlı bir araç bulduğunda; il dışında olup ya da iş yerinden izin alamadığın durumlarda panik yapmana gerek yok. Garantili Arabam ekibi ile çalışarak bu durumu kolaylıkla çözebilirsin. Aracını bul, online oto ekspertiz raporu randevusu al ve süreci hemen başlat. Ekibimiz sistemden otomatik görmekte.

EKSPERTİZ TALEP ET

Tüm bu süreçler tamamlandıktan sonra 18 Sayfalık detaylı ekspertiz raporunuz ayrı ayrı sistem üzerinden otomatik olarak cebinize gelmektedir. Raporlara ek olarak aracın tüm ekspertiz anındaki resimleri; çizik, ezik, iç kısım, motor ve alt kontrollerin resimler ekte gönderilecektir. Raporlar Anında Cep Telefonunuzda!

HİZMETLERİMİZ

DİNAMOMETRE TESTİ

Bu test sonucunda aracınızın motorunun kaç beygir güç ürettiği ve üretilen gücün ne kadarının aktarma organlarında kaybedildiğinin, kaç tork güç sağlandığının ve sadece GARANTİLİ ARABAM test istasyonlarında bulunan aracın CER KUVVETİ’nin ne kadar olduğu hesaplanarak rapor halinde sizlere sunulur.

FREN ve EL FRENİ TESTİ

Fren sistemi testi ile aracın test edilmek istenen dingili elektrik tahrikli tamburlar üzerine çıkarılarak fren yapılır, boşta sürtünme yalpa kontrolü ve her bir dingile ait sol-sağ dengesizliği ölçülür. Test sonucunda sadece geçer kalır bilgisi değil, aracın fren sisteminde bulunan balata disk ömürleri ile varsa aracın fren sistemindeki muhtemel (ABS) arızasını da gösterir.

SÜSPANSİYON TESTİ

Süspansiyon test cihazı ile aracınızın dört ayrı amortisörüne eşit oranda titreşim ve hareket verilerek olası bir amortisör ve süspansiyon organlarındaki hataların saptanması sağlanır. Bu test sonucunda araç amortisörlerinin sağlamlık kontrolü, süspansiyon denge kontrolü ile gürültü oranları ve maksimum yer değiştirme kontrollerini yapılarak Otomobilinizin yol tutumu Bilgilerine kadar hesaplanır ve raporlar halinde size sunulur.

YANAL KAYMA TESTİ

Almayı düşündüğünüz aracın fabrika çıkışı rot ayarına sadık olup olmadığı bu testle ortaya çıkmaktadır. Test temelde aracın ilgili dingile (TOE) ait tekerleğinin yürüme hızının ve sapmasının olup olmadığını tespit etmek için ölçüm platformunun üzerinden geçirilmesi (1 km ye tekabül eder) ile yapılır. Rot ayarı ve aks kontrolleri de bu sırada yapılır.

KAPORTA BOYA TESTİ

Kaporta ve boya ekspertizin de aracınıza 101-1001 nokta test diye tabir edilen çok noktalı bir kontrol aşamasıdır. Bu kontroller esnasında aracınızın tüm parçaları kontrol edilir. Herhangi bir parça yada aksamında boya – parça boya – lokal boya yada değişen bir parçanın olup olmadığı ile varsa hasarlı kısımlarının onarılıp onarılmadığı tespit edilmiş olur.

ARAÇ ALTI EKSPERTİZ

Aracın liftle kaldırılarak, daha önce çarpma ya da sürtünme sonucu oluşmuş hasar varsa görsel olarak tespit edilir. Aracın ön takımlarında bir zedelenme ya da hasar varsa bu kontrol sırasında ortaya çıkar. Aracın yağ ve egzoz kaçaklarıyla ilgili problemleri varsa bu sorunlar tespit edilir ve ilerde oluşabilecek sorunların önüne geçilir.

SSS Oto Ekspertiz
Soru ve Cevaplar

Eksper, belirli bir konuda teknik bilgisi olan kişi anlamına gelmektedir. “oto ekspertiz” ise ustaların teknik cihaz ve ekipmanlarla otomobilleri detaylı bir biçimde inceleyerek otomobiller hakkında görüş bildirmesi anlamına gelmektedir.

Otomobil alım – satım işlemlerinde oto ekspertiz işlemini yaptırmak büyük bir öneme sahiptir. İlan sayfalarında kolaylıkla görülebileceği üzere, ilanlarda “hatasız, boyasız, kazasız” gibi ifadelere çoğunlukla yer verilmektedir. Peki ya araç gerçekten hatasız boyasız kazasız mı?

Özellikle otomobil satan kişi, kurum ve kuruluşların öncelikli olarak düşündükleri şey: Aracın en hızlı şekilde satışına odaklanmaktır. Aracın eksiklikleri veya donanımsal sorunları satıcıyı pek ilgilendirmez. Sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız güvenilir ve profesyonel bir oto ekspertiz firması seçmeniz gerekiyor.

Ekspertiz raporunda aracın ruhsat bilgileri, arıza-hasar durumu ve km bilgilerine yer verilecek. Boyanın durumu, kaza, göçük, dolu hasarı şanzıman, motor, fren sistemi vb gibi parçaların durumu raporda yer almalıdır.

Kaporta boya kontrolü. Aracın kaportasında öncesinde işlem veya boya yapılmış mı yapılmış ise hangi parçalarında onarımlar sağlanmış kontrol edilir değişen parçaları varsa tespit edilir. Motor ve Mekanik kontrolü. Diğer genel ekspertiz kontrolleri yapılır.

Oto ekspertiz süresi 45 dakika olarak ortalama sürede yapılır. Garantili Arabam oto ekspertiz markası olarak 2021 yılına kadar 4 milyondan fazla oto ekspertiz yapmış bulunmaktayız.

Evet zorunlu. İkinci el otomobil satışına getirilen yeni düzenlemeyle ekspertiz raporu zorunlu hale getirildi. Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

İletişim

Adres

Sanayi, Kabir Sk. no 21/C, 61100 Ortahisar/Trabzon

Telefon

+90 541 221 14 61

Sosyal Medya